fbpx
Prima pagină » Profilaxie

Profilaxie


Ce este profilaxia dentara?

Acest termen are ca obiectiv prevenirea afecțiunilor dentare și prevenirea complicațiilor, în cazul unor afecțiuni deja existente.

Ce presupune profilaxia dentara si ce pune la dispozitie clinica noastră stomatologica?

Clinica Dentics Team vă pune la dispoziţie o serie de tratamente profilactice dentare:

  • tehnici de periaj dentar, folosirea aţei dentare, a apei de gură antiseptica si a mijloacelor auxiliare de igienizare;
  • sigilări ale şanţurilor şi fosetelor de pe suprafeţele dinţilor;
  • detartrajul cu ultrasunete, periajului profesional si air-flow;
  • fluorizari locale cu ajutorul gutierelor.
  • Prevenirea aparitiei cariilor, a acumularii de placa bacteriana si a tartrului sunt primordiale in întreţinerea sănătăţii orale si in evitarea apariţiei altor afectiuni la nivelul cavitatii orale.

Pentru a avea dinti frumosi si sanatosi profilaxia dentara trebuie sa inceapa odata cu aparitia primilor dinti si trebuie continuata toata viata. Profilaxia reprezintă prima şi cea mai importantă etapa a îngrijirii dinţilor. Respectarea măsurilor profilactice salvează timp, efort şi elimină eventualul disconfort al tratamentelor stomatologice.

Se recomandă pacienţilor sa viziteze medicul dentist de 2 ori pe an pentru menţinerea unei igiene dentare adecvate şi pentru efectuarea unui examen dentar. Acesta este un proces sistematic pe durata căruia stomatologul va investiga diverse aspecte ale sanatăţii orale şi generale pentru identificarea problemelor, dezvoltarea unui tratament personalizat de igienizare şi profilaxie

Solicita o programare