fbpx

Totul despre implantologie

Implantologia este una dintre ramurile mai complexe ale stomatologiei cu ajutorul căreia orice pacient care a pierdut unul sau mai mulți dinți se poate bucura de un zâmbet impecabil.

Există mai multe modalități prin care se pot înlocui dinții lipsă, de la punți dentare la proteze, însă acestea nu se pot ridica la performanțele implanturilor.

De asemenea, există și mai multe cauze care duc la pierderea dinților, printre acestea fiind cariile netratate la timp, accidentele sau simpla înaintare în vârstă.

Care este procedura ?

Redarea funcției dinților, prin înlocuirea rădăcinii dentare, ocazie cu care sunt prevenite mai multe riscuri, de la migrarea dinților, până la resorbția osoasă, în timp ce aspectul este unul impecabil. De asemenea, implanturile sunt confecționate de cele mai multe ori din titan, un material bine asimilat de catre organism, care nu prezintă riscuri.

La fel ca în cazul oricărui alt tratament stomatologic, primul pas este reprezentat de efectuarea unui control la specialist, unde, în funcție de situația prezentată, vor fi luate măsurile adecvate, începându-se cu etapa intervenției chirurgicale.

Astfel, implantul este inserat în osul maxilar, pentru ca în perioada ce urmează să fie asimilat de către organism. În plus, dacă este nevoie, se pot extrage alți dinți pentru ca tratamentul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Pe durata perioadei de vindecare, uneori, pot fi purtate lucrări protetice provizorii, urmând a se pregăti și bontul protetic, ce poate fi văzut ca o extensie a implantului și cu ajutorul căruia i se va adăuga și coroana dentara.

Întrebări despre implantologie

Din ce materiale sunt concepute implanturile?

Implanturile sunt confecționate de cele mai multe ori din titan, un material bine asimilat de către organism, care nu prezintă riscuri.

Cum stiu sigur ca am nevoie de un implant?

Primul pas este reprezentat de efectuarea unui control la specialist, unde, în funcție de situația prezentată, vor fi luate măsurile adecvate.

Programati o consultatie gratuita

Încărcare...