fbpx
Uncategorized @ro

Igienizarea profesionala

Igienizarea profesională constă în îndepărtarea plăcii bacteriene, tartrului și a altor depuneri dentare care nu pot fi eliminate eficient prin igiena orală acasă. Iată cum se desfășoară în mod obișnuit o igienizare profesională:

 1. Evaluarea stării de sănătate orală:
   • Înainte de a începe igienizarea, medicul dentist va efectua o evaluare a stării de sănătate orală, inclusiv o examinare a gingiilor și a dinților.
 2. Îndepărtarea plăcii bacteriene și tartrului:
   • Utilizând instrumente speciale, cum ar fi ultrasunetele si airflow-ul, medical va îndepărta placa bacteriană și tartrul de pe suprafețele dinților. Acest proces ajută la prevenirea cariilor și a bolii parodontale.
 3. Curățarea și lustruirea dinților:
   • După îndepărtarea plăcii și tartrului, dinții sunt curățați și lustruiți cu o pastă abrazivă specială. Acest proces ajută la îndepărtarea petelor și a depunerilor de suprafață, lăsând dinții netezi și mai ușor de curățat acasă.
 4. Vizite periodice pentru igienizare:
   • Este recomandat să programați vizite regulate pentru igienizarea profesională, de obicei, la fiecare 6 luni sau conform recomandărilor medicului dentist. Aceste vizite ajută la menținerea sănătății orale și la prevenirea problemelor dentare.

Este important să colaborați cu medicul dentist pentru a dezvolta și menține o rutină de igienă orală eficientă, adaptată nevoilor dvs. specifice.