fbpx
Uncategorized @ro

Lampa Blancone

Lampa Blancone este una dintre multiplele metode de albire dentară în cabinetul dentistului. Utilizarea lămpii este o opțiune comună în anumite clinici dentare. Este important să rețineți că “Blancone” pare a fi un nume de marcă sau un termen specific legat de echipamentul utilizat în albirea dentară. Detalii exacte despre acesta pot să varieze în funcție de producător sau de tehnicile specifice ale fiecărei clinici. Cu toate acestea, în general, procedura de albire dentară cu lampa Blancone urmează câțiva pași de bază:

 1. Evaluarea inițială:

   • Medicul dentist va evalua starea generală a sănătății orale a pacientului și va verifica dacă acesta este un candidat potrivit pentru albirea dentară.
 2. Curățarea preliminară:

   • Înainte de a începe procedura de albire, dinții sunt curățați pentru a elimina placa bacteriană, tartrul și alte reziduuri care ar putea afecta eficacitatea albirii.
 3. Protecția gingiilor:

   • Gingiile și țesuturile moi din jurul dinților sunt protejate cu un material de izolare, cum ar fi o barieră de gumă sau un gel gingival, pentru a preveni orice iritații.
 4. Aplicarea agentului albitor:

   • Un agent albitor, de obicei conținând peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamidă, este aplicat pe suprafața dinților.
 5. Activarea cu lampa Blancone:

   • Lampa Blancone, sau orice altă sursă de lumină special concepută pentru albirea dentară, este folosită pentru a activa sau intensifica procesul de albire. Aceasta poate implica expunerea dinților la lumină LED sau laser.
 6. Reaplicarea agentului albitor:

   • De-a lungul procedurii, agentul albitor poate fi reaplicat în mai multe rânduri pentru a maximiza rezultatele.
 7. Evaluare și finalizare:

   • După ce nivelul dorit de albire este atins sau după un timp predefinit, procedura este finalizată. Dinții sunt evaluați și comparativi cu nuanța inițială pentru a observa schimbările.

Este important de menționat că rezultatele pot varia de la o persoană la alta. Durata și eficacitatea procedurii pot depinde de factori precum tipul de decolorare, starea inițială a dinților și tehnicile specifice ale clinicii. Înainte de a alege un tratament de albire dentară, este recomandat să discutați cu medicul dentist pentru a obține informații personalizate și a determina opțiunile potrivite pentru dvs.